Selecteer een pagina

Toolbox

Het

Autistische denken

Autisme …

Je begeleidt een kind of jongvolwassene. Je weet dat het vb. hoogbegaafd is, maar toch loopt het dagelijks tegen zijn eigen grenzen aan.

Misschien zijn je gedachten al naar autisme gegaan. Maar blijf je met heel wat twijfels zitten. Klopt dat wel met alles wat je weet van autisme? Kan het gedrag echt niet verklaard worden door vb. hoogbegaafdheid?

Wél, autisme is een heel complex gegeven. Als je een persoon met autisme kent, dan ken je welgeteld 1 persoon met autisme. Iedereen beleeft zijn autisme op zijn manier, daarom spreken we ook van het autismespectrum.
Maar net hierdoor wordt het ook zo moeilijk om het autistische denken bij kinderen met autisme te herkennen.

Je voelt dat je aan je eigen grenzen zit, maar toch wil je een richting kunnen meegeven aan je handelen.

Deze ‘Toolbox, het autistische denken’ is ontwikkeld om aan deze nood tegemoet te komen. Het is een handig uitgewerkt pakket dat je richting geeft in het denken van het kind. Door het gebruik van dit materiaal krijg je zicht op het kind en krijg je tal van interventiemogelijkheden.

 

Het autistische denken

Het autistische denken is niet makkelijk om te doorgronden. Het gaat namelijk over een andere manier van prikkelverwerking die bij deze kinderen optreedt en die hun hele leven bepaalt. Maar doorheen de jaren hebben ze ook geleerd om in deze wereld mee te draaien. Ze leren de juiste manieren van omgang met anderen, zich flexibel op te stellen, … Ze hebben leren compenseren. Wat een juiste inschatting nog moeilijker maakt.

De ‘Toolbox, het autistische denken’ gaat verder dan een goede observatie van gedrag. Hij gaat dieper in op hoe kinderen denken en welke patronen ze gebruiken om tot een bepaald gedrag te komen.

 

Inhoud

Theorie

De Toolbox bestaat uit een handleiding van 100 pagina’s met correcte en vooral praktische inzichten in het autistische denken. De droge theorie wordt op een correcte & bruikbare manier verduidelijkt. Op deze manier is ze voor jou herkenbaar in de praktijk.

 

Testen

Voor elk onderdeel van de theorie worden er eenvoudige, ook door jou, uitvoerbare testen aangereikt. Hiervoor heb je geen diepgaande kennis van autisme nodig. Elke test wordt op een gelijkaardige manier uitgewerkt

  • voorstelling van de test
  • letterlijke instructies
  • 3 mogelijke oplossingen per test
  • 3 bijhorende verklaringen vanuit het autistische denken
  • 3 bijhorende mogelijke interventies

Daarnaast bekom je nog een handige checklist om je bevindingen overzichtelijk weer te geven.

 

Pluspunt

Als hulpverlener of leerkracht krijg je een tool voor een eerste gefundeerde mening te vormen ter beschikking. Je krijgt voeling met de manier waarop dit kind denkt en welke mogelijke oplossingen er kunnen bestaan.

Je krijgt meer inzicht in het autistische denken en hierdoor ook meer zelfvertrouwen dat je een kind en zijn ouders een juiste richting kan uitsturen. Het ‘ik-ben-onzeker-gevoel’, kan plaats maken voor een meer onderbouwde redenering. Je kan tegelijk je handelen meer afstellen op de noden van het kind.

De bijkomende 4-daagse opleiding maakt de Toolbox compleet. Gedurende deze twee dagen krijg je nog meer diepgang binnen het autistische denken. Meer informatie hierover vind je hier.

 

Je ontvangt

Je ontvangt de “Toolbox, het autistische denken”

  • theoretisch correct onderbouwd
  • testmaterialen uit hoogwaardig materiaal
  • interventiemogelijkheden
  • checklist

Heb je nog vragen over de Toolbox, aarzel dan niet om me te contacteren.

 

Bestel hier de Toolbox, het autistische denken!

 

Kostprijs: €53.90 EXCL. transport

 

Account- en factuurgegevens

Je bestelling

Toolbox – Levering België
€ 63,90

 

Dikke merci, Adi! Ik vind het prachtig hoe jij elke keer dat gedrag bij kinderen kan kaderen binnen dat autisme.

Ik had er zo nog nooit over nagedacht. Maar deze Toolbox, helpt me om toch weer op een andere manier te kijken.

Hilde Jaegers – coach

Een referentie voor Adi is eigenlijk niet nodig: ze is haar eigen referentie! Een vrouw met een open belangstellende houding en groot hart voor mensen met autisme. Kundig en bekwaam weet ze in klaar taalgebruik het autistisch denken en handelen te duiden. En hierbij de pijnpunten met hoogbegaafdheid te benoemen. Heel mooi en praktisch heeft ze dat voor iedereen ook nog eens toegankelijk gemaakt in haar “Toolbox, Het autistische denken” .

John Huijbregts

6 + 9 =