Webinar
VOLZET
Schooluitval
bij autisme
Schooluitval bij autisme
wat als je kind niet meer naar school wil?
Soms overschrijden de prikkels waaraan een kind met autisme op school wordt blootgesteld en de eisen waarmee het daar wordt geconfronteerd, zijn of haar draagkracht. Op school kunnen er vier grote stressoren worden onderscheiden, die niet toevallig overeenstemmen met de belangrijkste vier kwetsbaarheden in de prikkel- en informatieverwerking van kinderen met autisme: zintuiglijke overprikkeling, onduidelijke interacties en communicatie, een gebrek aan overzicht en complexe organisatie-eisen. De combinatie van die vier stressoren kan de verwerkingsmogelijkheden van het kind overstijgen en resulteren in schoolweigering.
Vaak ontstaat er dan een patstelling waarbij ouders de school trachten te overtuigen om meer rekening te houden met de kwetsbaarheden van hun kind, maar de school er bij ouders net op aandringt om strenger op te treden tegen hun kind. In dit webinar wordt de onderliggende dynamiek bij schoolweigering uitgelegd en worden mogelijke uitwegen uit die impasse geschetst.
Wilfried Peeters Is psycholoog en werkt bijna dertig jaar in de autismehulpverlening, waarvan het grootste deel in het expertisecentrum autisme van het UZ Leuven. Momenteel werkt hij voor een mobiel kinderpsychiatrisch team van het UPC KU Leuven (yuneco combi) en is hij als lector verbonden aan de bachelor-na-bacheloropleiding autisme van de AP-hogeschool in Antwerpen. Recent publiceerde hij bij uitgeverij Garant twee boeken over Autisme in het gezin (2019) en over Autisme en probleemgedrag (2021).
Praktische info:
– datum: 15 maart 2022 om 20u
– de link wordt een dag op voorhand gestuurd + attest van deelname
– replay is 14 dagen beschikbaar
OPGELET: wanneer je de bevestiging niet dadelijk in je mailbox krijgt, check je best je spam even.
Na aanmelding geen bevestiging ontvangen?
Check je spam filter. Ook daar niets? Als je na 5 minuten nog niets hebt ontvangen, stuur dan een e-mail naar
adi@hetlampje.be
Onlangs heb ik het webinar gevolgd.
Adi heeft dit helder en krachtig uitgelegd. Zij heeft veel kennis en weet echt aan te sluiten bij je vragen.
Wat fijn dat ze niet blijft kijken naar het gedrag (dat meestal niet zo fijn is). Ze heeft oog voor het ‘waarom’ en we kregen heel veel tips 😉
Heel waardevol. Bedankt Adi!
Wauw, ik ben mijn zoon helemaal anders gaan bekijken.
Hierdoor wordt ik minder snel boos…. En hij minder agressief!
Wat een verschil!!
Een referentie voor Adi is eigenlijk niet nodig: ze is haar eigen referentie! Een vrouw met een open belangstellende houding en groot hart voor mensen met autisme. Kundig en bekwaam weet ze in klaar taalgebruik het autistisch denken en handelen te duiden. En hierbij de pijnpunten met hoogbegaafdheid te benoemen.