Selecteer een pagina

WEBINAR: Autisme in het gezin – 28/9 om 20u of uitgesteld.

Normaalbegaafde & hoogebegaafde kinderen met autisme in het gezin

Op het eerste zicht lijkt het dat het gezin een conflictvrije en ontspannende omgeving is waar niets moet en kinderen volledig zichzelf kunnen zijn. Voor heel wat kinderen met autisme is dat echter niet zo: ze vinden dat kleine zus veel te druk praat, dat broer te onvoorspelbaar is in zijn reacties, dat papa aan tafel te luid kauwt en dat mama hen allerlei zaken verbiedt die leeftijdgenoten van hun ouders wel mogen.

Dat maakt de opvoedingstaak van ouders lastig: steeds moeten ze enerzijds rekening houden met de andere manier waarop hun kind prikkels en informatie verwerkt, maar anderzijds er toch ook voor zorgen dat het kind leert zich aan de gezinsregels te houden en op een goede manier samen te leven met de andere gezinsleden.

Dat dit proces soms spaak loopt, is dan ook niet verwonderlijk: het kind met autisme vindt dat de ouders hem of haar niet begrijpen en de ouders krijgen het gevoel geen vat meer te hebben op hun kind. In dit webinar wordt getracht om inzicht te geven in de oorzaken van problemen in gezinnen met een normaalbegaafd kind met autisme en worden tips gegeven om die moeilijkheden te voorkomen of te overwinnen. 

Wilfried Peeters is psycholoog en werkt sinds 1992 met kinderen en jongeren met autisme en hun gezinnen. Daarnaast is hij lector aan de banaba-opleiding autisme van de AP-hogeschool in Antwerpen. Recent publiceerde hij een boek over Autisme in het gezin (2019) en over Autisme en probleemgedrag (2021).

 

Account- en factuurgegevens

Je bestelling

Webinar Autisme in het gezin
€ 30,-